jueves, 7 de marzo de 2013

Anàlisi del context


Una vegada analitzat el context de l’escola amb un DAFO, extrauré els punts que penso que són més remarcables.


A l’escola on vaig realitzar les pràctiques record que hi havia molta FORTALESA quant a l’equip docent per què estava composat per onze professionals set de les quals Mestres d’Educació Infantil i quatre amb la titulació de Tècnic en Educació Infantil. A més, majoritàriament el personal és fixe i això afavoreix quant a la cohesió i coneixença del grup/claustre. Per aquesta raó, veig molt necessari la formació permanent del docent i la unió del claustre per aconseguir un mateix objectiu: una educació de qualitat. Penso que un claustre d’onze docents s’ha de formar constantment per no perdre les ganes de feina i la professionalitat.

Com a DEBILITAT i fent referència a l’escola, la falta d’espais i la seva utilització. Per exemple, aquesta escola té un gran espai a l’entrada i és poc aprofitat. Pot ser es podria engegar un projecte de millora amb propostes per utilitzar aquell espai i donar-li un ús. La sala de psicomotricitat, també manca d’espai. Aquesta es fa petita quan l’utilitzen els grups de dos anys. 

Una de les majors OPORTUNITATS que percebo és el fet que l’escola sigui pública municipal. Aquesta opció d’escola pot ser més econòmica que l’escola privada i això pot repercutir en l’increment de les matrícules.

L’AMENAÇA, a la vegada, més directe que veig és la gran crisi econòmica. Per tant, si els familiars dels infants no treballen es poden quedar amb l’infant a casa. Fent així que no faci falta portar-lo a l’escola.

Després d’haver reflexionat sobre l’escola de pràctiques, penso que és una escola amb un bon funcionament i rodatge. El seu equip educatiu, és sòlid i, des del meu punt de vista, jo treballaria per què s’agafessin a la fortalesa més gran que tenen i que, de manera conjunta, intentessin disminuir al màxim les adversitats. Penso que el més important a una escola és la cohesió del claustre i per què això sigui possible és fonamental l’enteniment entre companys. Així, si segueixen la mateixa línea i persegueixen els mateixos objectius, mitjançant formacions i fonamentacions teòriques consolidaran cada vegada més l’equip.

Amb aquesta entrada al bloc, he treballat les competències 1.2 per què he reflexionat sobre els elements que penso que podrien portat a una millor pràctica i actuació professional i 3.2 per què he fet una reflexió del DAFO aportant una nova proposta d'aorganització i millora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario